Ugrás a tartalomra
csoportkép
Tanjug/Emmanuel Dunand, Pool Photo via AP

Az EU védelmi dimenziójának erősítéséről írtak alá szándéknyilatkozatot az uniós szakminiszterek

2017-11-13
16:03
2017-11-13
16:14
Forrás
MTI
A kezdeményezés a közös fejlesztésekre és beszerzésekre, az európai hadiipar erősítésére vonatkozik.

A brüsszeli tanácsülésen összesen 23 EU-tagállam szakminisztere, Magyarország részéről Simicskó István honvédelmi miniszter írta alá a dokumentumot, aki elmondta: bízik benne, hogy a PESCO hozzásegíti az európai, és köztük a magyar embereket, hogy biztonságosabb életet élhessenek. Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kijelentette: az aláírással új fejezet nyílik. A kezdeményezést várhatóan a decemberi EU-csúcson fogják hivatalosan elfogadni az uniós állam- és kormányfők.

Európai unió
védelmi
szándéknyilatkozat
hadiipar
Simicskó István

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő