Ugrás a tartalomra
EU székhelye Brüsszelben
FoNet/Európai Bizottság

Az EU vezetői aláírták a Brexit-megállapodást

2020-01-24
11:42
2020-01-24
11:51
Forrás
MTI
Aláírta az Egyesült Királyság európai uniós tagságnak megszűnéséről szóló megállapodást Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

A két uniós intézmény vezetőjének jóváhagyása nyomán a szöveget az Európai Parlament a január 29-i ülésen ratifikálhatja. Ezt követően, jövő csütörtökön még az uniós tagországok kormányainak képviselőiből álló Tanácsnak is végérvényesen el kell fogadnia.

Londonban már törvényerőre emelkedett a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás, miután a parlamentben elfogadott egyezményt II. Erzsébet királynő jóváhagyta. A Downing Street azt közölte, várhatóan napokon belül Boris Johnson kormányfő is aláírja a megállapodást.

Ursula von der Leyen
Charles Michel
Európai Bizottság
Európai Tanács
Brexit

Most

15:06, Frissítve: 15:12

Online térbe költöztek az egyházak is

Az egyházak működésére is kihat a rendkívüli helyzet. Nem tartanak tömeges rendezvényeket, a misék, hittanórák az online térbe költöztek. A cél a hívek megvédése a koronavírustól.
14:13, Frissítve: 14:25

Karanténrepertoár

A közönség szavazatai alapján a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata összeállította online repertoárját.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.