Ugrás a tartalomra
EU székhelye Brüsszelben
FoNet/Európai Bizottság

Az EU vezetői aláírták a Brexit-megállapodást

2020-01-24
11:42
2020-01-24
11:51
Forrás
MTI
Aláírta az Egyesült Királyság európai uniós tagságnak megszűnéséről szóló megállapodást Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

A két uniós intézmény vezetőjének jóváhagyása nyomán a szöveget az Európai Parlament a január 29-i ülésen ratifikálhatja. Ezt követően, jövő csütörtökön még az uniós tagországok kormányainak képviselőiből álló Tanácsnak is végérvényesen el kell fogadnia.

Londonban már törvényerőre emelkedett a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás, miután a parlamentben elfogadott egyezményt II. Erzsébet királynő jóváhagyta. A Downing Street azt közölte, várhatóan napokon belül Boris Johnson kormányfő is aláírja a megállapodást.

Ursula von der Leyen
Charles Michel
Európai Bizottság
Európai Tanács
Brexit

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.