Ugrás a tartalomra
EU székhelye Brüsszelben
FoNet/Európai Bizottság

Az EU vezetői aláírták a Brexit-megállapodást

2020-01-24
11:42
2020-01-24
11:51
Forrás
MTI
Aláírta az Egyesült Királyság európai uniós tagságnak megszűnéséről szóló megállapodást Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

A két uniós intézmény vezetőjének jóváhagyása nyomán a szöveget az Európai Parlament a január 29-i ülésen ratifikálhatja. Ezt követően, jövő csütörtökön még az uniós tagországok kormányainak képviselőiből álló Tanácsnak is végérvényesen el kell fogadnia.

Londonban már törvényerőre emelkedett a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás, miután a parlamentben elfogadott egyezményt II. Erzsébet királynő jóváhagyta. A Downing Street azt közölte, várhatóan napokon belül Boris Johnson kormányfő is aláírja a megállapodást.

Ursula von der Leyen
Charles Michel
Európai Bizottság
Európai Tanács
Brexit

Most

16:39

Támogatás a méhészeknek

Határozat született a mezőgazdasági támogatások idei évi eloszlásáról, melynek értelmében a méhészek kaptáronként 800 dináros támogatásra jogosultak.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.