Ugrás a tartalomra

Az Európai Bizottság nem javasol dátumot a szerb csatlakozási tárgyalások megkezdésére

2012.09.18
15:29
Az Európai Bizottság korlátozottnak minősítette Szerbia előrehaladását az európai integrációban, és nem tesz egyértelmű javaslatot az Európai Tanácsnak arra, hogy jelölje ki Belgrád számára a csatlakozási tárgyalások megkezdésének időpontját – értesült a Danas című belgrádi napilap
Az Európai Bizottság korlátozottnak minősítette Szerbia előrehaladását az európai integrációban, és nem tesz egyértelmű javaslatot az Európai Tanácsnak arra, hogy jelölje ki Belgrád számára a csatlakozási tárgyalások megkezdésének időpontját – értesült a Danas című belgrádi napilap. Az újság brüsszeli és belgrádi forrásokra hivatkozva kedden azt írta internetes oldalán, hogy az Európai Bizottság szeptember 15-én befejezte éves jelentését Szerbia integrációs előrehaladásáról, és a fejezetek többségében „enyhén kritikus hangnemben” ír Szerbia felkészültségéről. A lap úgy tudja, hogy a jelentésben felvázolták azokat a feltételeket, amelyeket Szerbiának teljesítenie kell ahhoz, hogy meghatározzák számára a csatlakozási tárgyalások megkezdésének dátumát. A feltételek elsősorban Koszovóval függenek össze – értesült a liberális napilap. A Danas szerint az Európai Bizottság megállapítja, hogy a választások megtartása miatt Belgrád az integráció terén több területen nem érte el a várt előrelépést, kezdve a Prištinához fűződő kapcsolatok rendezésétől, egészen az igazságszolgáltatás reformjáig, a korrupció elleni harcig és az emberi jogok érvényesítéséig. A bizottság szerint Szerbia a csatlakozási tárgyalások megkezdésére akkor lesz készen, ha teljesíti a felsorolt feltételeket – írja a belgrádi lap. (MTI)
Európai Bizottság
Szerbia
danas
csatlakoszás

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.