Ugrás a tartalomra

Az Európai Parlament előtt a Szerbiáról szóló országjelentés

2021.03.02
21:42
2021.03.02
21:56
Forrás
Pannon RTV
Arról, hogy mit tartalmaznak a jelentések, Deli Andor EP-képviselő beszélt a Közügyekben.

Az Európai Parlament előtt van a Szerbiáról szóló 2019-es és 2020-as évre vonatkozó országjelentések. A plenáris szavazására előreláthatóan március végén kerül sor. Deli Andor EP-képviselő elmondta, hogy az uniós intézmények közül az EP fokozottan támogatja a bővítést és olyan új módszertanok alkalmazását, amelyek célja, a bővítési tárgyalások felgyorsítása.

Véleménye szerint a baloldali módosító indítványok miatt a jelentésnek számos olyan pontja van, melynek nincs közvetlen köze sem a bővítés gyorsításához, sem pedig az EU tagsági feltételekhez. Ilyen például többek között a washingtoni egyezmény kritikája, Szerbia jövőbeli lehetséges izraeli nagykövetségének székhelyére vonatkozó észrevételek, vagy a transzneműek identitásváltásának kérdése. Deli Andor beszélt a COVAX rendszerről is, amelyben jelenleg nincs olyan oltás, ami az EU segítségével a szegényebb országokhoz juthatna.

Deli Andor
jelentés
Európai Parlament

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.