Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az Európai Parlament előtt a Szerbiáról szóló országjelentés

2021.03.02
21:42
2021.03.02
21:56
Forrás
Pannon RTV
Arról, hogy mit tartalmaznak a jelentések, Deli Andor EP-képviselő beszélt a Közügyekben.

Az Európai Parlament előtt van a Szerbiáról szóló 2019-es és 2020-as évre vonatkozó országjelentések. A plenáris szavazására előreláthatóan március végén kerül sor. Deli Andor EP-képviselő elmondta, hogy az uniós intézmények közül az EP fokozottan támogatja a bővítést és olyan új módszertanok alkalmazását, amelyek célja, a bővítési tárgyalások felgyorsítása.

Pannon RTV

Véleménye szerint a baloldali módosító indítványok miatt a jelentésnek számos olyan pontja van, melynek nincs közvetlen köze sem a bővítés gyorsításához, sem pedig az EU tagsági feltételekhez. Ilyen például többek között a washingtoni egyezmény kritikája, Szerbia jövőbeli lehetséges izraeli nagykövetségének székhelyére vonatkozó észrevételek, vagy a transzneműek identitásváltásának kérdése. Deli Andor beszélt a COVAX rendszerről is, amelyben jelenleg nincs olyan oltás, ami az EU segítségével a szegényebb országokhoz juthatna.

Deli Andor
jelentés
Európai Parlament

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű