Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

„Az Európai Unió fellépésére van szükség a kárpátaljai magyarság védelmében”

2019.07.25
08:48
2019.07.25
08:55
Forrás
MTI
Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő felhívta a figyelmet az ukrajnai előrehozott választások során tapasztalt jogsértésekre.

A Fideszes képviselő levelet írt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének, David Sassolinek, az EP új elnökének, illetve Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselőnek és Johannes Hahn bővítési biztosnak. Arra kérte az EU vezetőit, hogy „jobban figyeljenek oda az Ukrajnában gyakori kisebbségi jogsértésekre, mivel pozitív változások csak a törvényesség, a társadalmi- és jogegyenlőség valós megteremtésével indulhatnak meg”.

Kárpátalja
magyar
kisebbség
Bocskor Andrea
Fidesz
EP-képviselő

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.