Ugrás a tartalomra

Az Európai Unió segít a Nyugat-Balkánnak a járványhelyzetben

2020.04.16
14:41
Forrás
N1
700 millió eurós támogatást biztosít az Európai Unió a nyugat-balkáni országok koronavírus elleni küzdelmére - jelentette be Várhelyi Olivér.

Az uniós bővítési biztos elmondta, 38 millió eurót már szánt az EU aktuális igényekre, mint az egészségügyi felszerelés megvásárlása, szállítása és beszerzése. Hozzátette, előkészítettek országokra vonatkozó támogatási rendszereket is, ebbe beletartoztak a nem felhasznált uniós keretek is. Ezek értéke 374 millió eurónál is több. Emellett egy regionális támogatást is beindítottak 290 millió értékben - részletezte. Várhelyi Olivér hozzátette, az uniós támogatások folyósítása az említett országoknak nem a Kínával való versenyzést jelenti. Leszögezte, mindent megtesznek, hogy segítsenek a nyugat-balkáni államoknak, egyúttal pedig üdvözölte azt a tényt is, hogy Kína is segít a régió országainak.

Európai Unió
Nyugat-Balkán
járvány
segítség
Várhelyi Olivér

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.