Ugrás a tartalomra

Az Európai Unió Szerbiára vonatkozó évi országjelentését ismertették Újvidéken

2019.06.07
20:06
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Az összejövetelen helyi, önkormányzati és tartományi illetékesek is részt vettek. Tanja Mišćević, a szerb tárgyalócsoport vezetője elmondta, hogy öt újabb fejezet vár tárgyalási megnyitásra.

A munkaerő és a tőke szabad mozgására, a pénzügyi szolgáltatások szabad áramlására, a közlekedéspolitikára és a transzeurópai energetikai hálózatokra vonatkozó fejezet vér megnyitásra. Tanja Mišćević hozzáfűzte: célunk, hogy az év végéig átadjuk a klímaváltozásra és a környezetvédelemre vonatkozó fejezetet is.

Aleksandar Simurdić, az Európai Mozgalom alelnöke szerint a csatlakozási tárgyalásban nagyon fontos, hogy a tartományi és a községi szervek is részt vegyenek, mert sok közülük még nem ismerte fel a tagság lényegét. A környező országok példáját nézve látható, hogy az EU-s törvényhozással való egyeztetést kétharmadában helyi szinten is véghez kell vinni.

Az összejövetelen elhangzott, hogy az országjelentés kritikusabb, mint az előzőek, és a sajtószabadságra is kitér, valamint a Vajdasági RTV helyzetéről, annak pénzeléséről vannak észrevételek.

Európai Unió
országjelentés
Tanja Miscevic

Most

13:35

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 13:25

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.