Ugrás a tartalomra

Az Európai Unió üdvözölte a macedón névvita lezárását

2019.01.25
17:33
2024.03.19
08:44
Forrás
MTI
A lépés példamutató az európai országok közötti megbékélés szempontjából, előmozdítja a nyugat-balkáni térség euroatlanti integrációját - mutattak rá.

Az Európai Unió üdvözölte a Macedóniával kötött névmegállapodás pénteki görögországi parlamenti jóváhagyását. A Macedóniával évtizedek óta tartó névvitát rendező, "történelmi jelentőségű" szerződés athéni elfogadása kulcsfontosságú lépés a ratifikációs folyamatban - írta közös közleményében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő. A megállapodáshoz nagy politikai bátorságra és felelősségvállalásra volt szükség mindkét fél részéről. A lépés példamutató az európai országok közötti megbékélés szempontjából, előmozdítja a nyugat-balkáni térség euroatlanti integrációját - mutattak rá.

Európai Unió
Macedónia
Görögország
Jean-Claude Juncker
Federica Mogherini

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.