Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Az év végéig döntés születik a sorkatonaság sorsáról

2021.09.13
13:41
2021.09.13
13:47
Forrás
Szerbiai RTV
Jelenleg még nem tudni, hogy az év végén bevezetik-e a kötelező sorkatonai szolgálatot - mondta Nebojša Stefanović a Prva Tv műsorában.

A kérdés azóta foglalkoztatja a közvéleményt és az állam vezetőit amióta 2010 decemberében a parlament elfogadta a kötelező sorkatonai szolgálat megszüntetésére vonatkozó döntést. Szerbia lakosainak és az illetékesek között is megosztó ez a téma. Mindent részletesen ki kell dolgozni, mielőtt végleges döntés születne a kérdésben - mondta Nebojša Stefanović a Prva Tv műsorában. Szerbia védelmi minisztere kiemelte, hogy most még nem tudni, hogy az év végén bevezetik-e a kötelező sorkatonai szolgálatot, de ha igen, akkor a 6 hónapos modell tűnik a legjobb megoldásnak. Amennyiben ismét lesz kötelező szolgálat, akkor a sorkatonák nem a kaszárnyákat fogják tisztítani, hanem igazi katonai szolgálat lesz – tette hozzá Nebojša Stefanović.

sorkatonaság
Nebojša Stefanović

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű