Ugrás a tartalomra

Az év végéig döntés születik a sorkatonaság sorsáról

2021.09.13
13:41
2021.09.13
13:47
Forrás
Szerbiai RTV
Jelenleg még nem tudni, hogy az év végén bevezetik-e a kötelező sorkatonai szolgálatot - mondta Nebojša Stefanović a Prva Tv műsorában.

A kérdés azóta foglalkoztatja a közvéleményt és az állam vezetőit amióta 2010 decemberében a parlament elfogadta a kötelező sorkatonai szolgálat megszüntetésére vonatkozó döntést. Szerbia lakosainak és az illetékesek között is megosztó ez a téma. Mindent részletesen ki kell dolgozni, mielőtt végleges döntés születne a kérdésben - mondta Nebojša Stefanović a Prva Tv műsorában. Szerbia védelmi minisztere kiemelte, hogy most még nem tudni, hogy az év végén bevezetik-e a kötelező sorkatonai szolgálatot, de ha igen, akkor a 6 hónapos modell tűnik a legjobb megoldásnak. Amennyiben ismét lesz kötelező szolgálat, akkor a sorkatonák nem a kaszárnyákat fogják tisztítani, hanem igazi katonai szolgálat lesz – tette hozzá Nebojša Stefanović.

sorkatonaság
Nebojša Stefanović

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.