Ugrás a tartalomra

„Az idei jelentések jelentős előrelépést jelentenek”

2021.12.29
18:48
2021.12.29
18:55
Forrás
Magyar Szó
Kovács Elvira úgy véli, a válság megerősítette annak a hitelességét, miszerint az egyenlőség eléréséhez szükség van a diszkriminációellenes jogi keret valamennyi közhatóság általi maradéktalan végrehajtására.

A Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselője felszólalásában azt mondta, a köztársasági parlament mai ülésén megerősítette, hogy 2019-ben, amikor 4 év után napirendre tűzték a Polgárvédő és az Esélyegyenlőségi Biztos éves beszámolójának elbírálását, nem történt semmilyen incidens. Rámutatott, hogy a biztos és a védő 2020-ra vonatkozó jelentéseit az különbözteti meg a korábbiaktól, hogy az emberi jogok tiszteletben tartása és a diszkrimináció elleni védelem értékelése először történik a rendkívüli állapot és a globális COVID-19 járvány összefüggésében. Felhívta a figyelmet arra, hogy a válság időszaka erősítette meg azt is, hogy a diszkriminációellenes keret, amilyen a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak szerepe a nemzeti kisebbségek kollektív önkormányzati jogainak gyakorlásában és védelmében bizonyos területeken, az nemcsak egy modern kifejezés.

Az előző jelentésben megfogalmazott ajánlás szerint intézkedni kell annak érdekében, hogy az állami szervek, önkormányzati szervek és egyéb közhatalmi szervek összetétele megfeleljen a népesség országos összetételének, az alá tartozó foglalkoztatottak számának növelésével, oktatásukkal és képzésükkel – véli a VMSZ képviselője.

Felszólalásában fontosnak tartotta kiemelni azt is, hogy az idei jelentések jelentős előrelépést jelentenek, különösen a nemzetközi módszertannak való megfelelés, valamint a diszkrimináció-ellenőrzési standardok tekintetében.

Kovács Elvira

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.