Ugrás a tartalomra

Gulyás Gergely: Az illegális migrációról Európában nem lehet közös álláspontot kialakítani

2018.06.03
13:23
2018.06.03
13:29
Forrás
MTI
A menekülteknek arra van joguk, hogy az első biztonságos országban menedéket kapjanak - mondta a miniszter.

Magyarországot meg kell védeni az illegális migrációtól - hangoztatta Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, ezért van szükség alkotmánymódosításra és a Stop Soros törvénycsomagra. A politikus rámutatott arra, hogy az ENSZ és az Európai Unió álláspontja nagyon eltér a magyar kormányétól. Gulyás Gergely szerint az illegális migrációról Európában nem lehet közös álláspontot kialakítani. A magyar álláspont szerint a menekülteknek nincs joguk arra, hogy a világon bárhol válasszanak maguknak egy országot, csak arra, hogy az első biztonságos országban menedéket kapjanak, amíg erre valóban szükségük van - mondta a miniszter.

Magyarország a jugoszláviai háborúk idején, az 1990-es években befogadott több tízezer valódi menekültet, és ezzel megmutatta, hogy első biztonságos országként védelmet nyújt a rászorultaknak – jegyezte meg Gulyás Gergely. Közlése szerint az illegális migráció szervezésének büntetendővé nyilvánítása az embercsempészeket fosztja meg eszközeiktől, és az illegális bevándorlást akadályozza.

Gulyás Gergely
illegális migráció

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.