Ugrás a tartalomra

Az MM felfüggeszti politikai tevékenységét, jogi személy marad, aktivitás nélkül

2022.12.07
11:28
Forrás
Vajdasági RTV
Felfüggesztette a politikai és a közéleti tevékenységét a Magyar Mozgalom. Ezt a szervezet elnöke a Vajdasági Rádió és Televízió Napjaink című műsorában jelentette be hétfőn este.

Sövény Ferenc elnök a döntéssel kapcsolatban azt mondta, hogy ő személy szerint az MM nyári közgyűlésén benyújtotta a lemondását az elnöki posztról, azzal a kitétellel, hogy addig formálisan elnök marad, amíg nem lesz új vezető. Erre a helyre hónapokon át nem találtak embert, így - mint fogalmazott - a mozgalom a következő időszakban szünetelteti a tevékenységét.

Sövény hozzátette: nem szűnik meg az MM, de csak mint bejegyzett jogi személy marad meg, aktivitást nem folytat.

A Mozgalom passzivitása egyébként már korábban kezdődött. A novemberi nemzeti tanácsi választásokon sem vett részt, így azon csak a VMSZ által támogatott Magyar Összefogás lista szerepelt.

A Magyar Mozgalmat 2015-ben hozták létre, a tagsága pedig eleinte főként a Vajdasági Magyar Szövetségből kizárt vagy kilépett emberekből állt, ám a következő években a korábban ismert vajdasági közszereplők azóta kihátráltak a szervezet mögül, és nem vállaltak szerepet a szervezet irányításában.

MM
Magyar Mozgalom
felfüggesztés

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 15:27

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 15:39

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.