Ugrás a tartalomra

Az MM kifogásolja a palicsi '56-os megemlékezésen történteket

2021.10.24
15:28
2021.10.24
16:21
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Mozgalom közleményben fejezte ki elégedetlenségét a szombati palicsi 1956-os megemlékezésen történtekkel kapcsolatban.

Mint írják: A Magyar Mozgalom a VMSZ meghívásának eleget téve napokkal az ünnepség előtt bejelentette koszorúzási szándékát a VMSZ titkárságán, akik elfogadták és visszaigazolták a részvételt. Ellenben október 23-án, szombaton a vajdasági magyar közösség palicsi 1956-os emlékhelyénél, ahogyan a közleményben fogalmaznak, semmibe vették a mozgalom elnökének jelenlétét, nem fogadták kegyeletadását és nem tájékoztatták a jelenlevőket arról, hogy a Magyar Mozgalom képviselői is részt vesznek a megemlékezésen. A közleményben egyebek között kiemelik, hogy a Magyar Mozgalom a legerélyesebben elutasítja ezt a kirekesztő politikát, és ezentúl is ott lesz minden jeles nemzeti eseményen.

A Magyar Mozgalom közleményének teljes szövegét ide kattintva olvashatják.

Magyar Mozgalom

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű