Ugrás a tartalomra

Az MNT kétéves munkáját értékelték az MM képviselői (videó)

2016.12.28
15:12
A stratégiai tervezést és a korábban elfogadott stratégiák folytatását hiányolják a Magyar Nemzeti Tanács elmúlt kétéves munkájából a testület egyes ellenzéki tanácstagjai
A stratégiai tervezést és a korábban elfogadott stratégiák folytatását hiányolják a Magyar Nemzeti Tanács elmúlt kétéves munkájából a testület egyes ellenzéki tanácstagjai. Joó Horti Lívia és Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom politikusai tartottak ma sajtótájékoztatót a témával kapcsolatban. 2010 és 2014 között a Magyar Nemzeti Tanács stratégiai dokumentumok alapján végezte munkáját. Zsoldos Ferenc szerint ez a fajta gondolkodás nem jellemző az MNT jelenlegi működésére. Rámutatott arra is, hogy az utóbbi években a Végrehajtó Bizottság vált az MNT állandó döntéshozó szervévé, amelynek a döntéseit a Tanács utólagosan hagyja jóvá. „90 százalék fölött van a Végrehajtó Bizottság által meghozott döntéseknek a száma. Ez azt mutatja, hogy a döntési jogkört a Végrehajtó Bizottság vette át a Tanácstól. A Tanács egy utólagos rábólintó funkciót vett át, ami problémát okoz. A másik probléma az, hogy megszűnt a korábbi szaktanácsosi rendszer.” Joó Horti Lívia hibaként rótta fel azt is, hogy a Magyar Nemzeti Tanács számos fontos közösségi témáról nem nyilatkozik, illetve nem foglal állást. „Ez történt például a Zomborban elbocsátott könyvtári dolgozókkal, a Jogi Karon történő felvételi vizsgával, vagy a Népszínház vezetőségcseréjével kapcsolatban.”



A Magyar Nemzeti Tanács csütörtökön ülésezik. A kétéves munkáról szóló beszámoló is napirenden szerepel.
MNT
értékelés
MM
kétéves munka

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű