Ugrás a tartalomra

Az MNT-nek értékmentő és értékmegtartó ereje van

2018.11.05
15:44
2018.11.05
17:27
Forrás
Pannon RTV
Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke Budapesten, a Magyarság Házában értékelte a tegnapi MNT-választást.

Erre a magyar Nemzetpolitikai Kutatóintézet és a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának rendezvényén került sor. Elmondta, a Magyar Összefogás listája mindenhol nyerni tudott, ez pedig egyértelmű üzenetet jelent, mégpedig azt, hogy folytatni kell a megkezdett munkát.

Közösségi ünnep volt az elmúlt másfél hónap a vajdasági magyarok körében - kezdte értékelőjét Budapesten Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. 338 kampányrendezvény, 100 meglátogatott vajdasági település, rengeteg munka - ennek az eredménye, hogy a Magyar Összefogás győzelmet aratott - hangsúlyozta Hajnal. Oktatásfejlesztés, több mint 1200 ösztöndíj, kulturális rendezvények, nyelvi jogvédelem, az új Kossuth-szobor Magyarittabén, az Európa Kollégium sikere, valamint a rekordidő alatt felépült Magyar Médiaház Szabadkán - csak néhány az MNT előző mandátumának sikereiből.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt négy évben bebizonyította, hogy rendszerszintű gondolkodással, a párhuzamosságok kiszűrésével, egységes, egymást követő stratégiai lépésekkel képes segíteni és erősíteni a vajdasági magyarság szülőföldön való boldogulását. ”

Az MNT elnöke külön kiemelte Törökkanizsát, mint olyan községet, ahol a választópolgárok közel 57 százaléka ment el szavazni, és több mint 98 százalékuk a Magyar Összefogás jelöltjeire adta le voksát. Számos gond akadt azonban a külön választói névjegyzékben szereplő nevekkel, ezért nem tekinthető teljességgel relevánsnak a lista: „A mi nyilvántartásunk szerint ezen a listán 15 százaléka azoknak, akik már sajnos nem élnek, nincsenek ott, tehát a frissítések után a következő négy évben kapunk egy reális adatot.”

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár gratulált a Magyar Összefogás lista eredményeihez. Örömét fejezte ki, hogy a megkezdett programok és tervek a következő időszakban is ugyanazzal a lendülettel folytatódhatnak majd.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár, Magyarország: „Úgy gondoltam, hogy a Magyar Összefogás listája, illetve ez a választási koalíció sikerre van ítélve. Az én választási körzetemben az elmúlt években is azt mondták, hogy könnyű nekem, könnyű ott győzni. Én is ezt mondanám a VMSZ-nek és az Összefogás listájának, könnyű nekik, könnyű ott győzni a Vajdaságban - csak ehhez mindig hozzá kell tenni, hogy ehhez kell 15-20 évnyi munka, folyamatosan a terepen kell lenni, az emberekkel konzultálni, dolgozni és eredményeket hozni.”

A Magyarság Házában megtartott rendezvényén Kántor Zoltán, a magyar Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója házigazdaként elmondta, vajdasági látogatásai során maga is meggyőződött a Magyar Nemzeti Tanács értékmentő és értékmegtartó erejéről. 

Magyar Nemzeti Tanács
Budapest
Hajnal Jenő

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.