Ugrás a tartalomra

Az MNT-nek több mint 24 millió dinár jut a tartományi költségvetésből (videó)

2017.03.23
14:52
Összesen 60 millió 100 ezer dinárt biztosítanak a tartományi költségvetésből a tartomány területén működő nemzeti tanácsoknak 2017-ben
Összesen 60 millió 100 ezer dinárt biztosítanak a tartományi költségvetésből a tartomány területén működő nemzeti tanácsoknak 2017-ben. Az erre vonatkozó szerződéseket ma írták alá Újvidéken. Valamivel több, mint 24 millió dinárt ítélt oda a Magyar Nemzeti Tanácsnak a Tartományi Titkárság. Az összeg egy részét a Nemzeti Tanács működésére, másik részét pedig fejlesztésére költik. A pénz nagyobb részét a média támogatására, illetve a Szabadkán felépülő magyar médiaház felépítésére fordítják – mondta Hajnal Jenő, az MNT elnöke. „Az egyik legnagyobb beruházásunk a Pannon médiaháznak az elkészítése, és nyilvánvalóan, hogy a pénzek nagy része oda fog menni, de én úgy gondolom, hogy más médiumokra is oda fogunk figyelni, tehát a tartományiakra is.”



A korábbi évekhez képest növekedett a Magyar Nemzeti Tanácsnak juttatott tartományi támogatás összege, a köztársasági támogatásé azonban csökkent. A községek is igen kevés eszközt tudnak erre a célra áldozni – fogalmazott az MNT elnöke. Nyilas Mihály tartományi oktatási és kisebbségügyi titkár szerint a tartomány támogatása az országos akcióterv megvalósítása szempontjából is nagyon fontos. „Az az akcióterv, az a cselekvési terv, amely országos szinten elfogadásra került tavaly márciusban, megvalósul ebben a részben is, hiszen az említett cselekvési terv előírja azt, hogy a nemzeti tanácsok helyzetét erősíteni kell, pontosan meg kell határozni a hatásköreiket, jogosítványaikat, és természetesen – ez a legfontosabb - biztosítani kell a megfelelő pénzelésüket.” A huszonegy nemzeti tanácsból tizenöt székhelye Vajdaság területén található, és a tartományi költségvetésből utóbbiak támogatásáról írták alá a szerződéseket. A községekből, valamint az anyaországból is érkeznek pénzeszközök. A köztársasági költségvetés pedig 245 millió dinárt biztosít a nemzeti tanácsoknak.
MNT
szerződés
Nemzeti Tanácsok
tartományi költségvetés

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.