Ugrás a tartalomra

Az MNT-nek több mint 24 millió dinár jut a tartományi költségvetésből (videó)

2017-03-23
14:52
Összesen 60 millió 100 ezer dinárt biztosítanak a tartományi költségvetésből a tartomány területén működő nemzeti tanácsoknak 2017-ben
Összesen 60 millió 100 ezer dinárt biztosítanak a tartományi költségvetésből a tartomány területén működő nemzeti tanácsoknak 2017-ben. Az erre vonatkozó szerződéseket ma írták alá Újvidéken. Valamivel több, mint 24 millió dinárt ítélt oda a Magyar Nemzeti Tanácsnak a Tartományi Titkárság. Az összeg egy részét a Nemzeti Tanács működésére, másik részét pedig fejlesztésére költik. A pénz nagyobb részét a média támogatására, illetve a Szabadkán felépülő magyar médiaház felépítésére fordítják – mondta Hajnal Jenő, az MNT elnöke. „Az egyik legnagyobb beruházásunk a Pannon médiaháznak az elkészítése, és nyilvánvalóan, hogy a pénzek nagy része oda fog menni, de én úgy gondolom, hogy más médiumokra is oda fogunk figyelni, tehát a tartományiakra is.”A korábbi évekhez képest növekedett a Magyar Nemzeti Tanácsnak juttatott tartományi támogatás összege, a köztársasági támogatásé azonban csökkent. A községek is igen kevés eszközt tudnak erre a célra áldozni – fogalmazott az MNT elnöke. Nyilas Mihály tartományi oktatási és kisebbségügyi titkár szerint a tartomány támogatása az országos akcióterv megvalósítása szempontjából is nagyon fontos. „Az az akcióterv, az a cselekvési terv, amely országos szinten elfogadásra került tavaly márciusban, megvalósul ebben a részben is, hiszen az említett cselekvési terv előírja azt, hogy a nemzeti tanácsok helyzetét erősíteni kell, pontosan meg kell határozni a hatásköreiket, jogosítványaikat, és természetesen – ez a legfontosabb - biztosítani kell a megfelelő pénzelésüket.” A huszonegy nemzeti tanácsból tizenöt székhelye Vajdaság területén található, és a tartományi költségvetésből utóbbiak támogatásáról írták alá a szerződéseket. A községekből, valamint az anyaországból is érkeznek pénzeszközök. A köztársasági költségvetés pedig 245 millió dinárt biztosít a nemzeti tanácsoknak.
MNT
szerződés
Nemzeti Tanácsok
tartományi költségvetés

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő