Ugrás a tartalomra

Az MNT szerint elfogadhatatlan a médiafejlesztési stratégia-tervezet

2019.02.19
15:14
2019.02.19
16:34
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai médiafejlesztési stratégia tervezetének szövegét vitatták meg ma Újvidéken a Városi Képviselő-testület épületében megtartott fórumon.

Jelen voltak az illetékes szervek mellett a médiaintézmények és a nemzeti tanácsok képviselői is. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a Pannon RTV-nek nyilatkozva elmondta, a nemzeti tanácsok koordinációs testülete elfogadhatatlannak tartja a stratégia szövegét, mivel szerintük általa sérülnek a kisebbségek szerzett jogai.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A most közvitán szereplő stratégia-tervezet a Magyar Nemzeti Tanács és a szerbiai nemzeti tanácsok koordinációja is úgy véli, hogy elfogadhatatlan, hiszen mind az Alkotmány által, mind a nemzeti tanácsokról szóló törvény által szavatolt jogok megkérdőjeleződnek, és szinte a nemzeti kisebbségek tájékoztatása is megkérdőjeleződik ezáltal. A nemzeti tanácsok szerepét szinte teljes egészében megpróbálják kizárni abból a feladatkörből, ami az illetékességébe tartozik. És szinte az egyedüli, amikor az Alkotmány elé került a nemzeti tanácsokról szóló törvény 2014-ben, akkor is ezt a jogot, ezt a lehetőséget meghagyta az Alkotmánybíróság is a nemzeti tanácsnak.”

Hajnal Jenő
Magyar Nemzeti Tanács
médiafejlesztési stratégia-tervezet
Újvidék

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű