Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Az MNT szerint elfogadhatatlan a médiafejlesztési stratégia-tervezet

2019-02-19
15:14
2019-02-19
16:34
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai médiafejlesztési stratégia tervezetének szövegét vitatták meg ma Újvidéken a Városi Képviselő-testület épületében megtartott fórumon.

Jelen voltak az illetékes szervek mellett a médiaintézmények és a nemzeti tanácsok képviselői is. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a Pannon RTV-nek nyilatkozva elmondta, a nemzeti tanácsok koordinációs testülete elfogadhatatlannak tartja a stratégia szövegét, mivel szerintük általa sérülnek a kisebbségek szerzett jogai.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A most közvitán szereplő stratégia-tervezet a Magyar Nemzeti Tanács és a szerbiai nemzeti tanácsok koordinációja is úgy véli, hogy elfogadhatatlan, hiszen mind az Alkotmány által, mind a nemzeti tanácsokról szóló törvény által szavatolt jogok megkérdőjeleződnek, és szinte a nemzeti kisebbségek tájékoztatása is megkérdőjeleződik ezáltal. A nemzeti tanácsok szerepét szinte teljes egészében megpróbálják kizárni abból a feladatkörből, ami az illetékességébe tartozik. És szinte az egyedüli, amikor az Alkotmány elé került a nemzeti tanácsokról szóló törvény 2014-ben, akkor is ezt a jogot, ezt a lehetőséget meghagyta az Alkotmánybíróság is a nemzeti tanácsnak.”

Hajnal Jenő
Magyar Nemzeti Tanács
médiafejlesztési stratégia-tervezet
Újvidék

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.