Ugrás a tartalomra

Az Open Balkan kezdeményezés nyitott

2021.11.05
07:53
Forrás
Szerbiai RTV
Közös zárónyilatkozatot adott ki Aleksandar Vučić szerb államfő, Edi Rama albán kormányfő és Nikola Dimitrov észak-macedóniai kormányfőhelyettes a tegnapi Open Balkan együttműködéssel kapcsolatos megbeszélések után.

A három politikus a régió európai integrációjával kapcsolatban kiemelte, hogy az októberi brdói EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón az Unió egyértelműen támogatta a régió csatlakozási erőfeszítéseit, azonban kiemelik, hogy papíron a bővítési politika működik, azonban az emberek egyre elégedetlenebbek a folyamat lassúságával. Hozzáteszik, míg az EU hosszú távú terveken dolgozik, addig a régió országai kétségbeesetten a meglevőket próbálják teljesíteni. A tegnapi megbeszélés egyik fő témájára is kitérnek a zárónyilatkozatban. A regionális gazdasági együttműködéssel kapcsolatban kiemelik, hogy nem engedhető meg, hogy az engedékenység és a határozatlanság miatt ne valósuljon meg ez a stratégiai elképzelés. Az egyhelyben topogás nem opció, minden országot a régióban arra kérünk, hogy csatlakozzon hozzánk, az Open Balkan kezdeményezés nyitott – emeli ki Vučić, Rama és Dimitrov a közös közleményben.

Open Balkan
Aleksandar Vučić
Edi Rama
Nikola Dimitrov
Szerbia
Albánia
Észak-Macedónia

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.