Ugrás a tartalomra
Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC/bg

Az orosz beruházásokról egyeztettek

2021.08.09
13:52
Forrás
Tanjug
Vasút- és más infrastruktúrafejlesztések is szóba kerültek a szerb elnök és Oroszország belgrádi nagykövetének találkozóján.
Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC/bg

Hamarosan befejeződik az Újvidék és Belgrád közötti vasútvonal utolsó szakaszainak korszerűsítése, amely jelentős változásokat hoz a szerbiai vasúti közlekedésben - hangzott el a szerb államfő és az orosz nagykövet belgrádi megbeszélésén. Aleksandar Vučić és Alekszandr Bocan-Harcsenkó találkozóján megállapították, a pandémia okozta nehézségek ellenére megerősödött a két ország közötti kapcsolat. A közeljövőben befejeződnek a két ország közötti energetikai és infrastruktúra-fejlesztési beruházások, fejlesztik a technológiai együttműködést és a kereskedelmi kapcsolatok is erősödnek majd.

Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC/bg
Alekszandr Bocan-Harcsenkó
vasút
beruházás

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.