Ugrás a tartalomra

Az orosz és a szerb küldöttség a Kremlben egyeztetett

2017.12.19
17:41
2024.03.19
08:37
Sajtóinformációk szerint főként gazdasági és politikai témákról. Aleksandar Vučić egyebek mellett köszönetet mondott Vlagyimir Putyinnak, amiért Oroszország kiáll Szerbia területi integritása mellett.

Örülök, hogy üdvözölhetem! Jó kapcsolatot ápolunk egymással még abból az időből, amikor ön miniszterelnök volt, bízok benne, hogy ez jövőben is így marad! Ezekkel a szavakkal köszöntötte Vlagyimir Putyin Aleksandar Vučićot kedd délután Moszkvában.

Az orosz és a szerb államfő, illetve azok delegációi két és fél órán át egyeztettek a Kremlben. A találkozóval egyidejűleg a Kreml sajtószolgálata közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy a Gazprom 2018-ban 15 százalékkal több földgázt juttat majd Szerbiának, mint eddig. Az orosz állami gázóriás egyébként az idén már egyszer 26 százalékkal megnövelte a Szerbiába érkező gázmennyiséget.

Aleksandar Vučić egyebek mellett köszönetet mondott Vlagyimir Putyinnak, amiért Oroszország kiáll Szerbia területi integritása mellett. A találkozón gazdasági témákról is szó esett.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Beszéltünk arról, hogyan és milyen módon oldjuk meg a gondokat a nemzetközi közösség intézményei keretében, de arról is szót ejtettünk, hogyan lehetne kézzelfoghatóan továbbfejleszteni gazdasági együttműködésünket, ami jobb életszínvonalat jelentene Szerbia polgárainak, valamint remélem és hiszem, hogy ez hozzájárul majd Oroszország lakosai életminőségének javulásához is.”

 

Kreml
Moszkva
Vlagyimir Putyin

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.