Ugrás a tartalomra

Az orosz-ukrán határon kialakult konfliktusról tárgyalt Biden és Putyin

2021.12.31
14:15
Forrás
Euronews
Az amerikai elnök sürgette Oroszországot, hogy mielőbb oldja a feszültséget Ukrajnával.

Az orosz-ukrán határon kialakult konfliktusról tárgyalt telefonon csütörtök este Joe Biden és Vlagyimir Putyin. Decemberben ez már a második telefonos egyeztetés volt az amerikai és az orosz elnök között. Korábbi híradások arról számoltak be, hogy mintegy 90 ezer orosz katona állomásozik Ukrajna határánál, jelentős részük Krímben, amelyet Oroszország 2014-ben kebelezett be. Moszkva jelenleg is több mint 100 ezer katonát gyakorlatoztat az ukrán határnál, és garanciát vár arra, hogy a NATO nem veszi fel tagjai közé Ukrajnát.

Az orosz elnök a találkozó kapcsán elmondta, ebben a nehéz helyzetben Oroszország úgy fog tenni, ahogy az Egyesült Államok is tenne, ha támadó fegyvereket vetnének be az amerikai határ közelében. A Fehér Ház szóvivője közleményében azt írta, Biden elnök sürgette Oroszországot, hogy mielőbb oldja a feszültséget Ukrajnával. Továbbá megjegyezte, ha folytatódik a terjeszkedés, súlyos gazdasági, pénzügyi és katonai szankciókat vezetnek be. Az ukrán helyzettel kapcsolatos, amerikai és orosz vezetők január 10-re tervezett genfi találkozója várhatóan a két elnök jelenléte nélkül zajlik majd.

Vlagyimir Putyin

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.