Ugrás a tartalomra

Az orosz védelmi minisztérium képviseletet nyit Belgrádban

2020.10.20
19:06
2020.10.20
19:23
Forrás
MTI
Kedden megkezdődött a kirendeltség megalakításának folyamata.

A szerb védelmi tárca közölte, hogy az orosz védelmi minisztérium képviseletet nyit Belgrádban. A közlemény szerint kedden megkezdődött a kirendeltség megalakításának folyamata. A dokumentum emlékeztetett arra, hogy korábban Aleksandar Vučić szerb és Vlagyimir Putyin orosz államfő írta alá azt a megállapodást, amely szerint az orosz tárca műszaki és katonai segítséget nyújt a szerb minisztériumnak, illetve a két kormány megállapodása alapján a felek kölcsönösen segítik egymást a hadászat terén.

A belgrádi képviselet lehetővé tenné, hogy orosz hivatalnokok látogassanak el azokhoz a szerb katonai egységekhez, amelyek orosz harci eszközöket használnak. Az utóbbi években Oroszország helikopterekkel, repülőkkel és harckocsikkal járult hozzá a szerb katonaság korszerűsítéséhez.

Védelmi Minisztérium
Oroszország
orosz kirendeltség

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.