Ugrás a tartalomra

Az orosz védelmi tárca az amerikai felet hibáztatja a katonai incidensért

2020.08.27
13:46
Forrás
MTI
A feltartóztatott orosz katonai konvoj áthaladásáról előzőleg a terrorellenes nemzetközi koalíció értesítést kapott.

Az amerikai erők annak ellenére tartóztattak fel egy orosz katonai konvojt Szíriában, hogy a terrorellenes nemzetközi koalíció előzetes értesítést kapott annak áthaladásáról, emiatt történt az az incidens, amelyben több amerikai katona könnyebben megsérült - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A történtekről szerdán telefonon tárgyalt egymással Gennagyij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke. Geraszimov kifogásolta, hogy az orosz katonai rendészség konvoját annak ellenére akarták feltartóztatni, hogy a koalíció az áthaladásáról előzetes értesítést kapott a szokásos ügyrend szerint. Az orosz tábornok azt mondta, hogy erre válaszul lépések történtek "az incidens megelőzése és a kitűzött feladat teljesítésének folytatása" érdekében. Amerikai források szerint az orosz fél közlekedési balesetet provokált ki Észak-Szíriában, az amerikai ellenőrzésű zónában, megsértve a 2019-ben megkötött konfliktusmegelőzési megállapodást.
 

incidens
Szíria
Moszkva
Washington

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.