Ugrás a tartalomra

Az osztrák kancellár jelképesen átadta az EU tanácsa soros elnökségét a román elnöknek

2018.12.21
19:56
Forrás
MTI
Sebastian Kurz osztrák kancellár Bukarestben jelképesen átadta Klaus Iohannis román államfőnek az Európai Unió Tanácsa soros elnökségét, amelyet Románia tölt be 2019 első félévében.

Kurz elmondta, az osztrák uniós elnökségnek 40 megállapodást sikerült véglegesítenie. A tárgyalásokat igénylő témák közül a migrációs válság kezelését, valamint a Nyugat-Balkán integrációs folyamatát emelte ki a kancellár. Iohannis kifejezte reményét, hogy a román elnökség alatt sikerül rendezett módon lezárni az Egyesült Királyság kilépésének folyamatát és a május 9-i nagyszebeni csúcstalálkozón sikerül megerősíteni az unió egységét. Mind a jobboldali román elnök, mind a szociáldemokrata kormányfő azt hangoztatta, hogy a belpolitikai feszültségek dacára Románia felkészült az EU tanácsa soros elnökségének ellátására, és a mandátum sikere érdekében egymással és az elnökségi trió másik két tagjával Ausztriával és Finnországgal is szorosan együtt fognak működni.

Sebastian Kurz
Románia

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.