Ugrás a tartalomra

Az RMDSZ felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét az ukrajnai magyar szervezetek üldözésére

2020.12.01
10:23
Forrás
MTI
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mindent megtesz annak érdekében, hogy a nemzetközi közvélemény értesüljön az ukrajnai magyar szervezetek elleni boszorkányüldözésről - közölte kedden Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor mélységes felháborodásának adott hangot amiatt, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat fegyveres kommandósai hétfőn megszállták több kárpátaljai magyar intézmény székhelyét és Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének a lakását. Az RMDSZ elnöke kinyilvánította szolidaritását Brenzovics Lászlóval, és a kárpátaljai magyar intézmények munkatársaival.

"Bízom benne, hogy nemcsak mi, a Kárpát-medencében élő magyarok tesszük ezt szóvá, hanem a nemzetközi közösség is. Az RMDSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy a nemzetközi közvélemény értesüljön erről a boszorkányüldözésről. A Kárpát-medencében élő magyarokat arra kérem, álljunk ki egy emberként kárpátaljai barátaink mellett, üzenjünk közösen: eddig és ne tovább!" - idézte Kelemen Hunort az RMDSZ közleménye.

RMDSZ
Ukrajna
Kelemen Hunor

Most

14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.