Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Az RMDSZ nem támogatja a Dancila-kormányt

2019-09-04
20:10
2019-09-04
21:29
Forrás
MTI
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem támogatja a Viorica Dancila vezette román kormányt - jelentette ki Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke azt is hozzátette, így nem szavazzák meg a csak szociáldemokrata minisztereket magában foglaló kabinetet sem.

Augusztus végén a Liberálisok és Demokraták Szövetsége is kilépett kormányból, ezzel megváltozott a kormány politikai összetétele, és ezért Dancilanak bizalmat kell kérnie a parlamenttől.

Kelemen Hunor jelezte, hogy az ellenzék bizalmatlansági indítványát is készek megszavazni. Szerinte amennyiben az ellenzék tovább húzza az időt, Dancila a bizonytalan törvényhozókat átállíthatja a kormány oldalára, és azután már nem lesz elég szavazata az ellenzéknek a kormánybuktatáshoz.

RMDSZ
Kelemen Hunor
Viorica Dancila
Románia

Most

15:41, Frissítve: 16:51

Újabb 704 okostábla a vajdasági iskoláknak

Lezárult a tartományi kormány okostáblát minden iskolába elnevezésű pályázata. Vajdaság-szerte 704 új okostáblát juttattak el az oktatási intézményekbe. Használatukat a báni palotában mutatták be.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.