Ugrás a tartalomra

Az SZHP fölényes győzelme az időközi választásokon, több incidens is történt

2018.12.17
11:52
2018.12.17
18:32
Forrás
Pannon RTV
Az SZHP nyerni tudott mind a négy községben, ahol önkormányzati választásokat tartottak vasárnap. A Lučaniban, Doljevacon, Kladovóban és Kúlán megtartott voksolás során több incidens is történt.

A vasárnapi önkormányzati választásokon a négy községben összesen 90 ezer szavazásra jogosult személy vehetett részt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindegyik községben, ahol választásokat tartottak, a Szerb Haladó Párt fölényes győzelmet aratott.”

A Szerb Haladó Párt előzetes eredményei szerint pártjuk a legnagyobb arányú győzelmet Doljevacon tudhatja magáénak, itt a voksolók több mint 85 százaléka szavazott nekik bizalmat, miközben a részvételi arány 70 százalék körül alakult. A 37 képviselő közül 22-en a haladók soraiból kerülnek ki, rajtuk kívül az Egységes Szerbia és a Szerbiai Szocialista Párt jutott még be a helyi önkormányzatba.

Lučaniban kétharmados többséget szerzett az SZHP. A 35 képviselő közül 27-en haladó színekben politizálnak majd.

Kladovón a szavazatok mintegy 58 százalékát szerezte meg a Szerb Haladó Párt. Itt a voksolásra jogosultak majdnem 44 százaléka járult az urnák elé. Kúlán pedig a szavazatok mintegy 60 százalékát kapták.

Aleksandar Vučić kiemelte: „Ha ma tartanánk Belgrádban a választásokat, sokkal nagyobb különbség születne, mint a legutóbbi voksoláskor. Mert az emberek azt szeretnék - és ezt mi pontosan látjuk a felmérésekből -, tehát az emberek nem akarnak zavargásokat, nem akarnak felfordulást. Az emberek munkát akarnak látni, komolyságot, felelősségteljességet. És az emberek látják, hogy a dolgok jó irányba haladnak.”

A voksolás során több incidens is történt. Kladovón is provokálták a helyieket, de a legnagyobb felfordulást Lučaniban tapasztalták. Ott Boško Obradović és a Szövetség Szerbiáért követői betörtek a rendőrség épületébe, és inzultálták az ott dolgozókat, valamint a szavazni érkezőket is.

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.