Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Az SZHP tisztújító közgyűlése: a választásokig biztosan Vučić marad a pártelnök

2021.11.27
19:15
2021.11.27
19:35
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić a közgyűlést követő ünnepi akadémián leszögezte, ez lesz az utolsó választás, ahol vezeti a párt tagjait.

Az eseményen elfogadják a párt munkájára vonatkozó jelentést, a további programokat és megválasztják az új vezetést. A pártelnök, Aleksandar Vučić ismertette az eddig elvégzett munkát Belgrádban. A közgyűlésen 3690 delegátus vesz részt a négyezerből. Az SZHP ma ünnepli 13 éves fennállását. A közgyűlés zárt ajtók mögött zajlik, este a bejelentések szerint ünnepi akadémiát tartanak.

Az áprilisi választásokig biztosan Aleksandar Vučić marad a Szerb Haladó Párt elnöke, ezt követően rendkívüli közgyűlést tartanak majd, amelyen megválasztják a párt elnökét és annak helyettesét - ezt mondta Ana Brnabić, a párt alelnöke az SZHP mai közgyűlésével kapcsolatban. Aleksandar Vučić a közgyűlést követő ünnepi akadémián leszögezte, ez lesz az utolsó választás, ahol vezeti a párt tagjait. Ezt követően pedig a fiatalok ideje jön el. Mint mondta, a Szerb Haladó Párt nagy áttörést ért el azzal, hogy sok fiatalt vett be a tagjai közé. Erősebben kell dolgozniuk és harcolniuk mint eddig valaha - tette hozzá.

Tanjug/Tara Radovanovic

A mai ülésen elfogadtak egy 10 pontból álló dokumentumot is, amely a párt tevékenységének alapelveit rögzíti, de megválasztották az SZHP különböző szerveit is. Egyebek között a főbizottságot és az elnökség tagjait. A párt alelnökei Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, Aleksandar Šapić és Ana Brnabić lettek.

Tanjug/Zoran Zestic
Szerb Haladó Párt
Aleksandar Vučić
közgyűlés

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.