Ugrás a tartalomra

Az új nagyköveteket fogadta a szerb elnök

2022.09.26
13:18
Forrás
Tanjug, predsednik.rs
Ausztria, Németország, Belgium és Kuvait nagykövete adta át megbízólevelét a szerb államfőnek.

Nagyon fejlett gazdasági együttműködésről beszélhetünk Szerbia és Ausztria között - emelte ki Aleksandar Vučić ma délelőtt, amikor átvette az új osztrák nagykövet megbízólevelét. A szerb elnök reményét fejezte ki, hogy az újonnan beiktatott nagykövet mandátuma alatt a két ország tovább erősítheti a szoros baráti kapcsolatot, valamint a konstruktív együttműködést. Christian Ebner osztrák nagykövet kiemelte, Ausztria egyértelműen támogatja Szerbia európai integrációját és regionális stabilitási politikáját.

Az új osztrák nagykövet mellett Vučić az új német, belga és kuvaiti nagykövet megbízólevelét is átvette.

nagykövet
Szerbia
Aleksandar Vučić

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű