Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Az újvidéki Darányi-telepi társalgó vendégei voltak a Magyar Összefogás jelöltjei

2018-09-26
07:39
2018-09-26
15:24
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen Erdődi Edvina, okleveles jogász és Vitkay-Kucsera Ágota, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanára mutatkozott be a helyieknek.

A szakmaiság, a munka megbecsülése és folyamatos párbeszéd. Ezek nélkülözhetetlen elemei az érdekérvényesítésnek – mondta el a találkozón Erdődi Edvina, okleveles jogász. A Magyar Összefogás jelöltje kiemelte: „Szükségünk van a visszajelzésekre, a megerősítő hozzászólásokra a polgárok részéről. Ezért jöttünk ma itt össze Újvidéken, hogy beszélgessünk a Magyar Nemzeti Tanács munkájáról és annak céljairól az elkövetkező időszakban.”

Az egyik ilyen cél a vajdasági magyar fiatalság felkarolása, és a kulturális értékek megőrzése – hangsúlyozta Vitkay-Kucsera Ágota, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanára.
Vitkay-Kucsera Ágota, jelölt, Magyar Összefogás: „A külföldi utazásaim és az ott szerzett tapasztalatim által is hozzájárulhatok ahhoz, hogy milyen módon, mit kéne és hogyan tenni azért, hogy a vajdasági magyar fiatalokat felkaroljuk és hozzásegítsük, illetve az ő érdekükben magasabb szintre emeljük a művészetet, az oktatást és a művelődést.”

A Magyar Összefogás jelöltjei megvitatták a helyiekkel a Magyar Nemzeti Tanács eddig elért eredményeit, illetve beszámoltak az Újvidéket is érintő jövőbeli tervekről.

Erdődi Edvina
vitkay

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.