Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Az újvidéki Darányi-telepi társalgó vendégei voltak a Magyar Összefogás jelöltjei

2018-09-26
07:39
2018-09-26
15:24
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen Erdődi Edvina, okleveles jogász és Vitkay-Kucsera Ágota, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanára mutatkozott be a helyieknek.

A szakmaiság, a munka megbecsülése és folyamatos párbeszéd. Ezek nélkülözhetetlen elemei az érdekérvényesítésnek – mondta el a találkozón Erdődi Edvina, okleveles jogász. A Magyar Összefogás jelöltje kiemelte: „Szükségünk van a visszajelzésekre, a megerősítő hozzászólásokra a polgárok részéről. Ezért jöttünk ma itt össze Újvidéken, hogy beszélgessünk a Magyar Nemzeti Tanács munkájáról és annak céljairól az elkövetkező időszakban.”

Az egyik ilyen cél a vajdasági magyar fiatalság felkarolása, és a kulturális értékek megőrzése – hangsúlyozta Vitkay-Kucsera Ágota, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanára.
Vitkay-Kucsera Ágota, jelölt, Magyar Összefogás: „A külföldi utazásaim és az ott szerzett tapasztalatim által is hozzájárulhatok ahhoz, hogy milyen módon, mit kéne és hogyan tenni azért, hogy a vajdasági magyar fiatalokat felkaroljuk és hozzásegítsük, illetve az ő érdekükben magasabb szintre emeljük a művészetet, az oktatást és a művelődést.”

A Magyar Összefogás jelöltjei megvitatták a helyiekkel a Magyar Nemzeti Tanács eddig elért eredményeit, illetve beszámoltak az Újvidéket is érintő jövőbeli tervekről.

Nemzeti tanácsi választások 2018
Erdődi Edvina
vitkay

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.