Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Az ukrán elnök cáfolta az alkut Trumppal

2019-12-03
08:25
Forrás
hirado.hu
A Donald Trump amerikai elnökkel folytatott júliusi telefonbeszélgetésben egyszer sem volt szó „valamit valamiért” kérésről.

Ezt hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij ukrán államfő egy az amerikai Time magazinban megjelent hétfői interjúban. Ez az a vitatott beszélgetés, amelyben az amerikai elnök egyes források szerint azt szorgalmazta, hogy Kijev korrupció gyanúja miatt indítson vizsgálatot a demokraták elnökjelöltségéért küzdő Joe Biden és fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeiben. Volodimir Zelenszkij leszögezte: a telefonos egyeztetés során az USA első embere egyáltalán nem beszélt arról, hogy a katonai segély folyósításának feltétele a vizsgálat megindítása lenne.

Volodimir Zelenszkij
Donald Trum
Ukrajna
Amerikai Egyesült Államok

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.