Ugrás a tartalomra

Az ukrán elnök megvétózta a pedofil bűnözők kémiai kasztrálásáról szóló törvényt

2019.09.04
14:24
Forrás
MTI
A kémiai kasztrálás az elítélt olyan antiandrogén gyógyszerekkel történő kényszerkezelését jelenti, amelyek célja a libidó és a szexuális aktivitás csökkentése.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megvétózta és visszaküldte ma a parlamentnek azt a törvénymódosítást, amely egyebek között engedélyezi a kiskorúak ellen szexuális bűncselekményt elkövetők kémiai kényszerkasztrálását. A parlament július 11-én fogadta el az indítványt, amelyet július 29-én az akkori házelnök, Andrij Parubij aláírt, és elküldte az államfőnek, hogy ő is lássa el kézjegyével. Az elfogadott módosítás a büntető törvénykönyv erre vonatkozó cikkelyét, amely 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztést ír elő az ilyen bűncselekményre, kiegészíti a kémiai kényszerkasztrálás elrendelésének lehetőségével. A módosításban az is szerepel, hogy a fiatalkorúakkal szembeni szexuális bűncselekményért elítélteket a rendőrség egész életükben tartsa nyilván. Ukrajnában elszaporodtak a kiskorúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények: idén már több mint ötven gyermek vált szexuális indíttatású gyilkosság áldozatává.

Volodimir Zelenszkij
Ukrajna
kémiai kasztrálás
törvényjavaslat
kényszerkezelés

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.