Ugrás a tartalomra

Az ukrán házelnök a következő plenáris héten aláírja a nyelvtörvényt

2019.04.26
21:20
2019.04.26
21:27
Forrás
MTI
Petro Porosenko hivatalban lévő elnök is haladéktalanul ellátja azt kézjegyével.

Aláírja Andrij Parubij ukrán házelnök a csütörtökön a parlament által elfogadott nyelvtörvényt, azt követően pedig Petro Porosenko hivatalban lévő elnök is aláírja majd - írja az MTI. Az ukrán parlament 278 képviselő támogatásával fogadta el a nyelvtörvényként emlegetett, az ukrán, mint államnyelv működésének biztosításáról szóló törvényjavaslatot. Ez a javaslat ellen a közelmúltban hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi eddigi nyelvi jogát. A jogszabály a magánbeszélgetéseket és a vallási szertartásokat kivéve gyakorlatilag mindenhol kötelezővé teszi az ukrán nyelv használatát. A szabályok megsértése jogi felelősségre vonást eredményezhet.

nyelvtörvény
ukrán nyelvtörvény
ukrán

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.