Ugrás a tartalomra
Instagram/buducnostsrbijeav

Az uniós biztost fogadta a szerb elnök

2021.05.03
20:56
2021.05.03
21:38
Forrás
Tanjug, Instagram
Szerbia előrehaladásáról, eurointegrációjáról egyeztetett Belgrádban Aleksandar Vučićtyal Várhelyi Olivér.

Az ország jogállamiságának a helyzetéről, valamint a gazdaság növekedésének még nagyobb támogatásáról is volt szó a szerb elnök és az uniós bővítési biztos közös munkavacsoráján.

Kiváló szerb pezsgőbor társaságában fogadtam Szerbia őszinte barátját, Várhelyi Olivér uniós bővítési biztost - osztotta meg Instagram-profilján a szerb államfő.

Az uniós diplomata Szerbiában kezdte meg nyugat-balkáni körútját, mert, mint mondja, Szerbia a régió legjobbja az oltási kampányban. Az Európai Unió donációját nyújtja át a térség országaiban, illetve a koronavírus elleni további küzdelemről, az EU által nyújtott támogatásokról egyeztet. Az unió összesen mintegy 650 ezer adag vakcinát adományoz a térségnek, Szerbiának ebből 35 ezret.

Várhelyi Olivér
Aleksandar Vučić
Szerbia
Belgrád
koronavírus
gazdaság
jogállamiság
eurointegráció

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.