Ugrás a tartalomra
Instagram/buducnostsrbijeav

Az uniós biztost fogadta a szerb elnök

2021.05.03
20:56
2021.05.03
21:38
Forrás
Tanjug, Instagram
Szerbia előrehaladásáról, eurointegrációjáról egyeztetett Belgrádban Aleksandar Vučićtyal Várhelyi Olivér.

Az ország jogállamiságának a helyzetéről, valamint a gazdaság növekedésének még nagyobb támogatásáról is volt szó a szerb elnök és az uniós bővítési biztos közös munkavacsoráján.

Kiváló szerb pezsgőbor társaságában fogadtam Szerbia őszinte barátját, Várhelyi Olivér uniós bővítési biztost - osztotta meg Instagram-profilján a szerb államfő.

Az uniós diplomata Szerbiában kezdte meg nyugat-balkáni körútját, mert, mint mondja, Szerbia a régió legjobbja az oltási kampányban. Az Európai Unió donációját nyújtja át a térség országaiban, illetve a koronavírus elleni további küzdelemről, az EU által nyújtott támogatásokról egyeztet. Az unió összesen mintegy 650 ezer adag vakcinát adományoz a térségnek, Szerbiának ebből 35 ezret.

Várhelyi Olivér
Aleksandar Vučić
Szerbia
Belgrád
koronavírus
gazdaság
jogállamiság
eurointegráció

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű