Ugrás a tartalomra

Az uniós csúcs középpontjában a koronavírus-járvány, az energiaárak és a migráció állnak

2021.12.14
18:18
Forrás
MTI
A koronavírus-járvány visszaszorítása, az energiaárak emelkedése, a migráció külső vonatkozásai, valamint az orosz-ukrán határon kialakult feszültség áll majd az uniós tagállamok csütörtöki csúcstalálkozójának középpontjában.

Ezt közölte Charles Michel a tagállami vezetőknek küldött meghívólevelében. Az Európai Tanács elnöke az új vírusváltozatok megjelenésével kapcsolatban kijelentette: az oltás, beleértve az emlékeztető oltásokat is, a legjobb eszköz a világjárvány elleni küzdelemben. A legutóbbi csúcstalálkozó megbeszéléseit folytatva a tagállami vezetők az energiaárak emelkedésével és annak a fogyasztókra és vállalkozásokra gyakorolt hatásával is foglalkoznak majd. A migráció külső aspektusait illetően megvizsgálják az Unióba irányuló migrációs útvonalak helyzetét, és értékelni fogják az Unión kívüli országokkal a migráció ügyében létrejött együttműködések hatékonyságát - közölte

EU
EU
Európai Unió
koronavírus-járvány
migráció

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.