Ugrás a tartalomra

„Az UNMIK-nak nincs joga elérhetetlenné tenni a terroristák elleni elfogatóparancsokat”

2018.12.12
13:20
2018.12.12
13:31
Forrás
Blic
Nela Kuburović, szerb igazságügyi miniszter az ENSZ ideiglenes koszovói missziója kapcsán beszélt az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

A szerb igazságügyi miniszter felhívta az ENSZ Biztonsági Tanácsa tagjainak figyelmét, hogy az ENSZ ideiglenes koszovói missziója a Koszovó területén található albán terroristákkal szemben más országok által kiadott elfogatási parancsokat az Interpol rendszerében elérhetetlenné tette, pedig erre nincs jogosultsága. 

Az igazságügyi miniszter továbbá azt javasolta az ENSZ főtitkárának, hogy vizsgálják felül azt az 1993-as álláspontot, amely szerint a Hágai Törvényszék által elítélt fogvatartottak, nem tölthetik büntetésüket a volt Jugoszlávia területén, és felhívta a figyelmet arra a szerb indítványra, amely szerint az elítéltek Szerbiában tölthessék le büntetésüket. Emlékeztetett arra is, hogy eddig kilencen veszítették életüket a tárgyalások, valamint a büntetési eljárások alatt.

Nela Kuburović
ENSZ Biztonsági Tanács

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.