Ugrás a tartalomra

„Az USA célja, hogy Nyugat-Balkán országai jó viszonyt ápoljanak és tiszteljék egymás határait”

2019.11.24
10:03
2019.11.24
15:20
Forrás
Szerbiai RTV
Amerika belgrádi nagykövete azt mondta, a régióban élők mind profitálnának abból ha megoldódna Koszovó kérdése.

Az Amerikai Egyesült Államok célja, hogy bátorítsa a párbeszédet Belgrád és Pristina között - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Anthony Godfrey. Amerika belgrádi nagykövete kiemelte: a régióban élők mind profitálnának abból ha rendeződne a két állam viszonya és ha megoldódna Koszovó kérdése. A diplomata elmondta, hogy emellett az elkövetkezőkben azon is dolgozni fog, hogy Amerika és Szerbia viszonya az eddigieknél is jobb legyen. Illetve fontosak tartja, hogy a Nyugat-Balkán a stabilitás és fejlődés régiója legyen.

„Az én feladatom Szerbia és az Amerikai Egyesült Államok viszonyát javítani, de egyben az is, hogy az USA érdekeit képviseljem. Ebbe tartozik, hogy a Nyugat-Balkán a stabilitás és a jólét régiójává váljon, ahol az országok jó viszonyt ápolnak, tisztelik egymás határait és a demokratikus értékeket” - mondta Godfrey. Hozzátette, a nagykövetség mindent megtesz, hogy segítse Belgrádot céljai elérésében, vagyis az Európai Unióhoz való csatlakozásban.

Anthony Godfrey

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.