Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Matt York

Az USA félmilliárd dolláros szerződést kötött a déli határfal egy részének újjáépítésére

2019-05-16
07:39
Forrás
MTI
Az amerikai védelmi minisztérium több mint félmilliárd dolláros szerződést kötött egy új-mexikói székhelyű céggel az amerikai-mexikói határfal egy szakaszának újjáépítésére - tudatta a tárca szerdán.

A munka befejezésének határideje: 2020. január 31. A tárca nem közölte, milyen hosszú ez a falszakasz. Donald Trump elnök még januárban - miután a kongresszus nem szavazta meg a falépítésre kért összeget - arra utasította a védelmi minisztériumot, hogy csoportosítson át pénzalapokat a falépítésre. Patrick Shanahan ügyvezető védelmi miniszter a múlt héten hagyta jóvá, hogy másfél milliárd dollárt csoportosítsanak át a tárca költségvetéséből egy több mint 130 kilométeres falszakasz megépítésére.

Amerikai Egyesült Államok
határfal

Most

14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.