Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Az úzvölgyi katonai temetőről is tárgyalt a magyar és a román külügyminiszter

2019-07-10
15:10
Forrás
MTI
Az úzvölgyi katonai temetőről és az új román közigazgatási törvényről tárgyalt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Teodor Melescanu román külügyminiszter kedden.

A minisztérium közleménye szerint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet informális külügyminiszteri találkozóján Szlovákiában folytatott megbeszélésen Szijjártó megerősítette, hogy Magyarország továbbra is arra törekedne, hogy a két ország kapcsolatrendszere visszatérjen a kölcsönös tisztelet és a pozitív dinamika talajára.

A magyar külügyminiszter román kollégája segítségét kérte abban, hogy az úzvölgyi katonai temetőről szóló szakértői egyeztetések folytatódjanak. Az új közigazgatási törvénnyel kapcsolatban pedig arra kérte Melescanut, hogy a törvénybe kerüljön vissza az erdélyi és székelyföldi magyaroknak az a korábban szerzett joga, hogy ha 20 százalék alá csökken egy adott területen a kisebbségi arány, akkor is illessék meg az anyanyelvi használati jogok a kisebbséget.

úzvölgyi
katonai temető
Szijjártó Péter

Most

11:50, Frissítve: 11:56

Aszályos idők jöhetnek

Szerbia az ötödik, Magyarország a világ tizenhatodik legaszályosabb országa lehet a jövőben. Ez derült ki az egyik nemzetközi intézet jelentéséből.

Népszerű