Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Az úzvölgyi katonai temetőről is tárgyalt a magyar és a román külügyminiszter

2019-07-10
15:10
Forrás
MTI
Az úzvölgyi katonai temetőről és az új román közigazgatási törvényről tárgyalt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Teodor Melescanu román külügyminiszter kedden.

A minisztérium közleménye szerint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet informális külügyminiszteri találkozóján Szlovákiában folytatott megbeszélésen Szijjártó megerősítette, hogy Magyarország továbbra is arra törekedne, hogy a két ország kapcsolatrendszere visszatérjen a kölcsönös tisztelet és a pozitív dinamika talajára.

A magyar külügyminiszter román kollégája segítségét kérte abban, hogy az úzvölgyi katonai temetőről szóló szakértői egyeztetések folytatódjanak. Az új közigazgatási törvénnyel kapcsolatban pedig arra kérte Melescanut, hogy a törvénybe kerüljön vissza az erdélyi és székelyföldi magyaroknak az a korábban szerzett joga, hogy ha 20 százalék alá csökken egy adott területen a kisebbségi arány, akkor is illessék meg az anyanyelvi használati jogok a kisebbséget.

úzvölgyi
katonai temető
Szijjártó Péter

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.