Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Bácskossuthfalva marad a bácskossuthfalviaké

2021.06.14
07:20
2021.06.14
08:50
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott jelöltek jutottak be a tanácsba a bácskossuthfalvi helyi közösségi választásokon. Mind a 18 képviselői helyet a magyar párt képviselői szerezték meg.

Az első nem hivatalos eredmények legalábbis ezt mutatják, hivatalos eredményekre kedden lehet számítani. Korábban bejelentették, ha a VMSZ nyer, a tanácselnöki tisztségre Papp Lászlót fogják javasolni. Papp László egyébként nem tagja a VMSZ-nek, de szimpatizánsa és törekvései is összhangban vannak a párt által kitűzött célokkal.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az Idős Kovács Gyula Általános Iskolában három szavazóhelyen vasárnap a bejegyzett 4262 szavazópolgár közül 2055 adta le voksát este nyolc óráig. Ez 47,7 százalékos részvételi arányt jelent. Közülük 1586-an többnyire a VMSZ által támogatott jelöltekre szavaztak. A voksolók 35 egyéni vagy valamilyen politikai párt által támogatott jelölt közül választhatták ki azt a 18-at, akik az elkövetkező négy évben alkotják majd a helyi közösség tanácsának tagjait.

Pannon RTV

Köszönjük Bácskossuthfalva a bizalmat! - írja Facebook-bejegyzésében Fremond Árpád a település helyi közösségi választásaira utalva. A Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi szervezetének elnöke kiemelte, hogy a párt 18 jelöltjéből mind a 18 bejutott a helyi közösségi tanácsba. A VMSZ 1586 szavazatot kapott a 2055-ből - teszi hozzá Fremond Árpád.

Bácskossuthfalva
Fremond Árpád
helyi közösségi választás
Topolya

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően