Ugrás a tartalomra

Bácskossuthfalva marad a bácskossuthfalviaké

2021.06.14
07:20
2021.06.14
08:50
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott jelöltek jutottak be a tanácsba a bácskossuthfalvi helyi közösségi választásokon. Mind a 18 képviselői helyet a magyar párt képviselői szerezték meg.

Az első nem hivatalos eredmények legalábbis ezt mutatják, hivatalos eredményekre kedden lehet számítani. Korábban bejelentették, ha a VMSZ nyer, a tanácselnöki tisztségre Papp Lászlót fogják javasolni. Papp László egyébként nem tagja a VMSZ-nek, de szimpatizánsa és törekvései is összhangban vannak a párt által kitűzött célokkal.

Az Idős Kovács Gyula Általános Iskolában három szavazóhelyen vasárnap a bejegyzett 4262 szavazópolgár közül 2055 adta le voksát este nyolc óráig. Ez 47,7 százalékos részvételi arányt jelent. Közülük 1586-an többnyire a VMSZ által támogatott jelöltekre szavaztak. A voksolók 35 egyéni vagy valamilyen politikai párt által támogatott jelölt közül választhatták ki azt a 18-at, akik az elkövetkező négy évben alkotják majd a helyi közösség tanácsának tagjait.

Köszönjük Bácskossuthfalva a bizalmat! - írja Facebook-bejegyzésében Fremond Árpád a település helyi közösségi választásaira utalva. A Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi szervezetének elnöke kiemelte, hogy a párt 18 jelöltjéből mind a 18 bejutott a helyi közösségi tanácsba. A VMSZ 1586 szavazatot kapott a 2055-ből - teszi hozzá Fremond Árpád.

Bácskossuthfalva
Fremond Árpád
helyi közösségi választás
Topolya

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.