Ugrás a tartalomra

Befejeződött a brit EU-tagságról szóló törvény visszavonásáról szóló tervezet parlamenti vitája

2018.06.20
23:01
Forrás
MTI
Befejeződött szerda este a brit EU-tagságot rögzítő törvény visszavonását célzó törvénytervezet parlamenti tárgyalássorozata.

Erre többhavi vita, módosítási indítványok és ellenindítványok sora után került sor. Végül mindkét ház elfogadta a kompromisszumokkal kialakult végleges változatot. A törvény II. Erzsébet királynő formális jóváhagyásával lép majd életbe.
A brit EU-tagság megszűnésének jogszabályi kereteit megteremtő, átfogó törvénytervezetet tavaly júliusban ismertette hivatalosan a Konzervatív Párt vezette kisebbségi brit kormány, és az indítvány azóta többször megjárta az alsóházat és a felső kamarát, a Lordok Házát.

A törvény korántsem jelenti a Brexit-tárgyalások végét, csak annak törvényi keretrendszerét hozza létre, hogy a brit jogszabálygyűjtemény működőképes maradjon a brit EU-tagság megszűnése után is.

A törvény sarkalatos elemei közé tartozik a brit EU-tagságot rögzítő, 46 éve elfogadott jogszabály visszavonása és az uniós eredetű jogszabálytömeg - 19 ezer jogszabály és rendelkezés - átvezetése a brit jogrendszerbe.

Brexit
Nagy-Britannia

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.