Ugrás a tartalomra
Pixabay/Ella87

Befejeződött a sárga mellényesek követeléseiről rendezett nemzeti vitasorozat Franciaországban

2019-03-20
09:57
2019-03-20
10:02
Forrás
euronews
A megbeszéléseken közel 2 millióan vettek részt és tettek javaslatokat.

A nagy nemzeti vitát január 15-én indította el a kormány a tüntetéseken kifejeződött társadalmi elégedetlenség mederbe terelése érdekében. A több mint 10 ezer lakossági fórum közül 11-en maga Emmanuel Macron is részt vett. A vitához pedig interneten is hozzá lehetett szólni.

Emmanuel Macron a nagy nemzeti vitát kedden több mint nyolc órán át tartó maratoni vitaesttel zárta. A felmérések szerint a december végi mélypontja óta a francia elnöknek 8-10 százalékot emelkedett a tetszési mutatója, és ismét meghaladja a harminc százalékot.

Franciaország
sárga mellényesek
vitasorozat

Most

22:23, Frissítve: 22:40

Ötven fokosra izzik Ausztrália

Nyugat-Ausztráliában már napok óta negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek.
16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.