Ugrás a tartalomra
Fonet/Szerb Elnöki Sajtóiroda

Befejeződtek a maratoni tárgyalások Ohridban

2023.03.18
22:15
2023.03.19
06:39
Forrás
Pannon RTV
Csaknem 12 óra után befejeződtek a megbeszélések Ohridban. Peter Stano, az Európai Unió szóvivője Twitter-bejegyzésében megerősítette, hogy vége lett a maratoni hosszúságú tárgyalásoknak.

A Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálását szabályozó megállapodás megvalósításának részleteiről szól a mai nap Ohridban. A tárgyaláson részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő, Albin Kurti koszovói miniszterelnök, Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Miroslav Lajčak, az EU Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős különmegbízottja.

Délelőtt kétoldalú egyeztetéseket folytattak a felek, majd a háromoldalú találkozóra is sor került. Utóbbi olyan hosszan tart, hogy szünetet is elrendeltek közben.

Vučić és Kurti egyébként az előző, február 27-i brüsszeli találkozón, szóban elfogadta a francia-német viszonyrendezési javaslat szövegét, de akkor még nem állapodtak meg a megvalósítás ütemtervéről.

 

Ohrid
Aleksandar Vučić
Koszovó
párbeszéd
Albin Kurti
Miroslav Lajčak
Josep Borrell

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.