Ugrás a tartalomra

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba a kijevi magyar nagykövetet

2020.10.26
18:18
Forrás
MTI
Bekérették az ukrán külügyminisztériumba hétfőn Íjgyártó István kijevi magyar nagykövetet.

Tiltakozó jegyzéket adtak át neki, miután az ukrán tárca a választási folyamatba való közvetlen beavatkozással vádolta meg Budapestet a vasárnapi helyhatósági választások kapcsán.

Az ukrán külügyminisztérium még vasárnap este kiadott közleményében vádolta meg a választási folyamatba való közvetlen beavatkozással Budapestet, és emiatt "kemény reakciót" helyezett kilátásba.

A tárca arra reagált, hogy Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a választás napján a közösségi oldalán írt bejegyzésében a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség jelöltjei és Babják Zoltán beregszászi polgármester melletti szavazásra buzdította a kárpátaljai magyarokat. Az ukrán külügyminisztérium közölte: nem pusztán csalódottak a magyar miniszter kijelentései miatt, hanem úgy vélik, hogy az aláássa a magyar-ukrán tárgyalásokat.

Íjgyártó István
magyar nagykövet
Kijev
Ukrajna
választás

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.