Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

A Belgrád és Pristina közötti kapcsolatot hosszútávon kell rendezni

2018-05-16
18:49
Forrás
Tanjug
Johannes Hahn uniós bővítési biztos szerint a Belgrád és Pristina közötti kapcsolat hosszútávú rendezése egy nemzetközi jogon alapuló, fenntartható és reális megoldást jelent.

A következő lépés, hogy mindent átfogó szintre emeljék a normalizálás fokát, a két félnek pedig - Federica Mogherini segítségével - definiálnia kell egy jogilag kötelező érvényű megállapodás tartalmát - nyilatkozta Hahn a Tanjugnak adott exkluzív interjúban. A bővítési biztos úgy értékelte, hogy a Belgrád és Pristina közötti eddigi párbeszéd - uniós közvetítéssel - jelentős mértékben hozzájárult a két fél közötti kapcsolat normalizálásához.

Szerbia
Koszovó
Szófia
Johannes Hahn

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.