Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

A Belgrád és Pristina közötti kapcsolatot hosszútávon kell rendezni

2018-05-16
18:49
Forrás
Tanjug
Johannes Hahn uniós bővítési biztos szerint a Belgrád és Pristina közötti kapcsolat hosszútávú rendezése egy nemzetközi jogon alapuló, fenntartható és reális megoldást jelent.

A következő lépés, hogy mindent átfogó szintre emeljék a normalizálás fokát, a két félnek pedig - Federica Mogherini segítségével - definiálnia kell egy jogilag kötelező érvényű megállapodás tartalmát - nyilatkozta Hahn a Tanjugnak adott exkluzív interjúban. A bővítési biztos úgy értékelte, hogy a Belgrád és Pristina közötti eddigi párbeszéd - uniós közvetítéssel - jelentős mértékben hozzájárult a két fél közötti kapcsolat normalizálásához.

szerbia
Koszovó
Szófia
Johannes Hahn

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.