Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

A Belgrád és Pristina közötti kapcsolatot hosszútávon kell rendezni

2018-05-16
18:49
Forrás
Tanjug
Johannes Hahn uniós bővítési biztos szerint a Belgrád és Pristina közötti kapcsolat hosszútávú rendezése egy nemzetközi jogon alapuló, fenntartható és reális megoldást jelent.

A következő lépés, hogy mindent átfogó szintre emeljék a normalizálás fokát, a két félnek pedig - Federica Mogherini segítségével - definiálnia kell egy jogilag kötelező érvényű megállapodás tartalmát - nyilatkozta Hahn a Tanjugnak adott exkluzív interjúban. A bővítési biztos úgy értékelte, hogy a Belgrád és Pristina közötti eddigi párbeszéd - uniós közvetítéssel - jelentős mértékben hozzájárult a két fél közötti kapcsolat normalizálásához.

Szerbia
Koszovó
Szófia
Johannes Hahn

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.