Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Peter Foley

„Belgrád kompromisszumot akar, Pristina erőt fitogtat”

2021.09.25
10:44
2021.09.25
10:52
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormányfő az ENSZ közgyűlésén beszélt.

Pristina észszerűtlen erőfitogtatása nagy válságot okozott, de Belgrád továbbra is kompromisszumos megoldásra törekszik Koszovó ügyében. Erről beszélt Ana Brnabić az ENSZ közgyűlésén New Yorkban. A szerb miniszterelnök a világjárvánnyal kapcsolatban aláhúzta: újra bebizonyosodott, hogy amíg mindannyian nem vagyunk biztonságban, addig senki sincs. A klímaváltozással kapcsolatban Brnabić kifejtette: Szerbia kettős erővel küzd, hogy tisztább országban élhessünk mindannyian. 

Brnabić: Ne legyen kettős mérce Szerbia és Koszovó kapcsán

New Yorkban tárgyalt a szerb miniszterelnök az amerikai külügyminisztérium politikai ügyekért felelős államtitkár-helyettesével, Victoria Nulanddel és Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral. Ana Brnabić a Szerbiai RTV-nek nyilatkozva elmondta, közölte vendéglátóival, hogy ma már nincs választás, teljes mértékben alkalmazni kell a Brüsszeli egyezményben foglaltakat, ne legyen kettős mérce Szerbia és Koszovó kapcsán. A szerb miniszterelnök hangsúlyozta, meg kell alakítani a Szerb Községek Közösségét Koszovóban, nem várható el, hogy kizárólag a szerbek engedelmeskedjenek a brüsszeli egyezményben foglaltaknak, az albánok pedig nem. Ebben Nuland is egyetértett velem - mondta a szerb miniszterelnök.

Ana Brnabić
New York
Koszovó

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.