Ugrás a tartalomra

„Belgrád kompromisszumot akar, Pristina erőt fitogtat”

2021.09.25
10:44
2021.09.25
10:52
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormányfő az ENSZ közgyűlésén beszélt.

Pristina észszerűtlen erőfitogtatása nagy válságot okozott, de Belgrád továbbra is kompromisszumos megoldásra törekszik Koszovó ügyében. Erről beszélt Ana Brnabić az ENSZ közgyűlésén New Yorkban. A szerb miniszterelnök a világjárvánnyal kapcsolatban aláhúzta: újra bebizonyosodott, hogy amíg mindannyian nem vagyunk biztonságban, addig senki sincs. A klímaváltozással kapcsolatban Brnabić kifejtette: Szerbia kettős erővel küzd, hogy tisztább országban élhessünk mindannyian. 

Brnabić: Ne legyen kettős mérce Szerbia és Koszovó kapcsán

New Yorkban tárgyalt a szerb miniszterelnök az amerikai külügyminisztérium politikai ügyekért felelős államtitkár-helyettesével, Victoria Nulanddel és Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral. Ana Brnabić a Szerbiai RTV-nek nyilatkozva elmondta, közölte vendéglátóival, hogy ma már nincs választás, teljes mértékben alkalmazni kell a Brüsszeli egyezményben foglaltakat, ne legyen kettős mérce Szerbia és Koszovó kapcsán. A szerb miniszterelnök hangsúlyozta, meg kell alakítani a Szerb Községek Közösségét Koszovóban, nem várható el, hogy kizárólag a szerbek engedelmeskedjenek a brüsszeli egyezményben foglaltaknak, az albánok pedig nem. Ebben Nuland is egyetértett velem - mondta a szerb miniszterelnök.

Ana Brnabić
New York
Koszovó

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű