Ugrás a tartalomra

Belgrád nem engedélyezte Pacolli látogatását Novi Pazar-ba

2018.07.21
16:29
2024.03.19
08:41
Forrás
Tanjug
Aleksandar Vulin védelmi miniszter kijelentette: Pacolli hivatalos látogatása ilyen funkcióban elfogadhatatlan, mivel Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét.

Belgrád nem engedélyezte Behgjet Pacolli koszovói külügyminiszter látogatását Novi Pazar-ba. Aleksandar Vulin védelmi miniszter kijelentette: Pacolli hivatalos látogatása ilyen funkcióban elfogadhatatlan, mivel Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét és ebből kifolyólag Pacollit sem fogadhatja annak külügyminisztereként.

 Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Szerbia: „A szerb kormány nem engedélyezte a látogatást és jövetelének minden kísérlete illegális lenne. Ismeretes, hogyan kezeljük azokat az eseteket, amikor illegálisan próbálnak meg bejutni egy nemzetközileg elismert, szuverén ország területére, mint amilyen Szerbia. Kérem, hogy ne húzzunk semmilyen párhuzamot a pristinai hatalom viselkedésével. Ne felejtsük el, hogy mi egy nemzetközileg elismert állam vagyunk, Koszovó és Metóhia pedig egy terület, amely az ENSZ átmeneti közigazgatása alatt áll az 1244-es határozattal összhangban.”

Belgrád
Koszovó
Pacolli
Novi Pazar

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.