Ugrás a tartalomra

Belgrád reméli, hogy három tárgyalási fejezet nyílhat meg az év végéig

2018.10.22
15:27
2024.03.19
08:42
Forrás
Szerbiai RTV
Decemberben újabb tárgyalási fejezeteket nyit meg Szerbia az Európai Unióval - tudta meg brüsszeli forrásokból a szerb közmédia.

Ekkor szerveznek ugyanis újabb kormányközi konferenciát. Az, hogy pontosan hány fejezet nyílhat meg év végéig, attól függ, hogy milyen lesz a szerb jogállamiságról szóló jelentés, amelyet az uniós tagállamok november elején tárgyalnak meg.

Belgrád azt reméli, hogy három fejezet megnyílhat még idén: a gazdasági és monetáris politikáról szóló 17-es, a statisztikával foglalkozó 18-as, valamint a pénzügyi szolgáltatásokról szóló 9-es tárgyalási fejezet.

A Szerbiai RTV azt írja, amennyiben Szerbia 2025-ig az EU teljes jogú tagja szeretne lenni, 2023-ig meg kell nyitnia és le is kell zárnia mind a 35 tárgyalási fejezetet.

Szerbia
Európai Unió
csatlakozási fejezet

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.