Ugrás a tartalomra
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Belgrádba érkeznek ma a „nagy ötök” képviselői

2023.01.20
09:01
2023.01.20
09:06
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb fővárosba látogat Miroslav Lajčak, a Belgrád és Priština közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott, Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja, valamint Franciaország, Németország és Olaszország tanácsadói.

A vendégeket a szerb elnök, Aleksandar Vučić fogadja, aki a találkozó előtt úgy fogalmazott, hogy nehéz megbeszélésre számít. Szerinte azt akarják majd elérni, hogy Koszovót felvehessék a nemzetközi szervezetekbe, és azt is, hogy Szerbia mondjon le Koszovóról. Az államfő azt mondta, a mai tárgyalás az elmúlt évek egyik legfontosabb és legnehezebb egyeztetése lesz.

A „nagy ötök” – ahogyan a szerb sajtó fogalmaz – képviselői délelőtt Prištinában tartózkodnak.

Belgrád
Aleksandar Vučić
Koszovó

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.