Ugrás a tartalomra

Belgrádban tárgyal a macedón miniszterelnök

2017.11.21
09:14
2024.03.19
08:51
Forrás
Tanjug
A macedón politikus ma szerbiai kollégájával, Ana Brnabićtyal, valamint Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel is találkozik.

Szerbia és Macedónia viszonya baráti, viszont a továbbiakban a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokon még javítani kell. A két ország ugyanazon az úton halad, az EU irányába - nyilatkozta a két állam miniszterelnöke. Ana Brnabić szerb és Zoran Zaev macedón kormányfő keddi találkozójukon több témát is érintettek, egyebek mellett Koszovóval kapcsolatos kérdéseket is felvetettek. Közös sajtótájékoztatójukon elmondták, előzetes megállapodás született a két kormány együttes üléséről, melyet 2018. február végén, vagy március elején tartanának meg.     

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Fontos a mai találkozó, fontos, mert ez egy jó jel minden további projektünk szempontjából. Úgy vélem, ez egy jó jel, amely arról árulkodik, hogy minden esetlegesen fennálló nyitott kérdést párbeszéd útján kell rendeznünk, valamint ez egy nagy lépés a további gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok értelmében, illetve a két ország közötti barátság előrehaladásának érdekében, amely számunkra különösen fontos.”

Zoran Zaev
macedón
miniszterelnök
Belgrád

Most

Népszerű